La Méteo
Societat 03/07/2011

Ruixats i tempestes fins dilluns

Les pluges afectaran qualsevol punt del territori i poden ser localment importants i acompanyades de calamarsa

Laura Ventolà Aurich
1 min

BarcelonaLes tempestes han arribat de forma irregular a molts indrets. La majoria han estat fortes i en algun cas han anat acompanyades de calamarsa. Moltes d'aquestes venien de l'Aragó i han viatjat d'oest a est afectant comarques com el Segrià, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. El gran gruix d'aquestes pertorbacions s'ha concentrat a la meitat nord però també n'han aparegut en punts de l'Ebre i del Vallès durant el matí.

Però no s'ha acabat aquí. Al llarg d'aquesta nit i matinada han de seguir els ruixats sobretot a l'àrea de Ponent i del Pirineu però poden caure en qualsevol altre punt de forma irregular.

Aquest dilluns al matí es centraran en àrees del Pirineu majoritàriament a punts de l'interior de Girona, a comarques com el Ripollès, la Garrotxa, i es desplaçaran a la tarda a l'àrea de Girona i nord de Barcelona.

En aquesta ocasió també hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya que adverteix del risc de pluja en tot el territori per dilluns i en especial a les comarques del Ripollès, la Garrotxa, la Selva, Osona i el Vallès Oriental. Tot i que no estan en un risc alt, les fortes pluges sobtades també poden afectar les zones del maresme incrementant el cabal de les rieres amb tots els problemes que això comporta.

Pel que fa a les temperatures, en aquells indrets on la pluja ha fet i farà acte de presència notareu un descens d'aquestes i un ambient més fresc.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d'avui a www.ara.cat/meteo.

stats