Societat 06/09/2012

Repetició de la jugada: sol i calor moderada

Aquest dijous el mercuri s'enfilarà un o dos graus més que ahir en algunes localitats. On farà més calor serà al pla de Girona i a l'interior de València

Manel Cascante
2 min
El Vallès / ENRIC NAVARRETE

BarcelonaEl dia ha començat de forma similar als anteriors. Amb fresca, o fred, cap a les valls pirinenques i fondalades interiors, i ambient molt temperat arran de costa.

A tall d'exemple, a Bellver de Cerdanya tenien 7 graus a les vuit del matí, o 14 a Olot, i era imprescindible una bona jaqueta o un jersei. En canvi, a Barcelona, València o Tarragona en tenien 22, i tot anunciava que avui tornarà a ser un dia d'estiu.

En efecte, aquest dijous serà una jornada molt estable i bastant càlida. Serà un dia d'estiu dominat per l'ambient assolellat. Al migdia el mercuri podrà guanyar un o dos graus respecte d'ahir en algunes poblacions. No obstant això, la calor no serà pas exagerada. Al Litoral les temperatures màximes es mouran entre els 27 i els 29 graus, i al Rosselló i a l'interior de Catalunya, del País Valencià i de l'illa de Mallorca se superaran lleugerament els 30 graus. On farà més calor serà al pla de Girona, a la plana empordanesa i a l'interior de València.

De núvols en veurem més aviat pocs. La mateixa calor en farà créixer uns quants, com ahir, en àmbits de muntanya de Catalunya i de Castelló. Els més enèrgics ho faran damunt de les muntanyes del Ripollès, el Cadí-Moixeró o la serra Transversal. Aquí no seria estrany que acabessin desencadenant algun xàfec aïllat. Poca cosa, en qualsevol cas.

El temps es mantindrà relativament tranquil, i força calorós, de cara a divendres i el cap de setmana. La novetat seran les tronades de tarda en indrets de muntanya. Divendres seran molt locals i es concentraran només al Pirineu. Dissabte aniran a més i podran arribar també al sud del Sistema Ibèric. Diumenge, fins i tot, assoliran algun indret de la serra Prelitoral.

Tot i que encara falten dies i el pronòstic podria variar, de moment sembla que la Diada encara ens portarà un dia relativament estable i càlid. Haurem d'estar pendents, però, de l'arribada d'alguns ruixats per Ponent a últimes hores de la tarda a causa de l'aproximació d'un sistema frontal. Tot ens indica que el temps serà molt més insegur, i menys calorós, a partir de mitjans de la propera setmana.

Més informació a ara.cat/meteo.

stats