Societat 30/03/2011

Últim dia insegur de la setmana

El sol lluirà moltes hores però aquesta tarda es repetiran alguns ruixats aïllats com els de primera hora, sobretot a la Catalunya Central

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEl dia ha començat amb xàfecs febles a moltes comarques de Tarragona i de Barcelona que s’han anat fonent ràpidament. Aquest matí predominaran les clarianes però encara aniran creixent més nuvolades: la inestabilitat no s’ha acabat i a la tarda es repetiran alguns ruixats aïllats, sobretot a la Catalunya Central, però no es pot assegurar que no n’acabi caient algun en àmbits com Terrassa, Girona o Mataró. El dia, per tant, no recomana deixar roba estesa, per exemple, però ja serà l’últim de la setmana amb incertesa. A partir de demà el sol dominarà amb poques excepcions i tot fa pensar que això serà així també el cap de setmana.

El més important dels pròxims dies però serà sens dubte que esclatarà la primavera de manera evident: les temperatures demà ja seran 3 o 4 graus més altes que avui i les màximes de més de 25 graus sovintejaran durant el cap de setmana. Calor preestiuenca que durarà com a mínim fins que comenci la setmana que ve.

Entre dilluns i dimarts podríem tenir el pròxim canvi de temps que normalitzaria la calor i deixaria alguns xàfecs.

Ahir les tempestes van deixar 29 litres a Manlleu, 23 a Taradell, 20 a Berga, 18 a Moià o 14 Olot com a quantitats més destacables, segons dades dels pluviòmetres de la xarxa Meteoclimatic.

stats