Societat 13/02/2012

Fins a -10 graus a l'interior

El fred més cru s'anirà acabant durant la setmana, però en alguns indrets aquest matí les temperatures han caigut fins i tot més que la matinada anterior

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaUn altre matí d'ambient gèlid, bé sigui per les baixes temperatures, bé pel vent que bufa amb ganes a diverses comarques. Avui els termòmetres més baixos s'han vist a la Catalunya Central i en algunes comarques interiors de Girona, àmbits força amagats del vent. Algunes temperatures mínimes són: Viella -16, la Vall d'en Bas -11, Vic -10, Cervera -9, Olot -9, Cassà de la Selva -9, la Seu d'Urgell -9, Girona -6 (el termòmetre de Meteocat, situat als afores ha caigut fins als -10), Sabadell -3, Tarragona -1, Barcelona 0. Durant la nit ha nevat a Menorca, i fins i tot s'han vist volves a les Terres de l'Ebre.

Avui farà sol a la majoria de comarques i el vent mantindrà la sensació de fred molt viva, bufarà fort al Pirineu i en àmbits com l'Empordà o l'Ebre, però es deixarà sentir a molts més indrets.

L'onada de fred, però, s'anirà acabant lentament durant la setmana. Demà un front farà augmentar els núvols, sobretot a les comarques de Lleida i de Tarragona, on fins i tot s'hi arribaran a escapar quatre gotes. Només nevarà amb ganes al vessant nord del Pirineu. El front farà que al matí les glaçades no siguin tan fortes, però al migdia l'ambient continuarà sent molt fred. La resta de la setmana la passarem amb anticicló i, per tant, amb bon temps. A partir de dijous el fred s'anirà normalitzant, no marxarà de cop, però el risc de glaçades anirà baixant clarament i els migdies ja se superaran els 10 graus a molts indrets.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats