Societat 26/12/2011

Més fred i més vent per acabar l'any

Dijous un canvi de temps farà nevar al Pirineu i reactivarà el fred arreu

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Matí de temperatures sota zero i algunes glaçades fortes a les comarques interiors: a Lleida i a Vic s'ha baixat fins als -5 graus, fins als -2 a Manresa, i el dia ha començat amb -1 graus a Girona i també a Olot. Al sud el termòmetre també ha baixat amb força: 0 graus a Valls i -2 a Gandesa. Dia de Sant Esteve de ple hivern, però això sí, amb poques boires. Avui farà sol i això permetrà que les temperatures es recuperin, la jaqueta es farà imprescindible arreu també a les hores centrals del dia però el termòmetre superarà els 10 graus a molts indrets.

Demà cauran xàfecs sobtats a les Illes, i apareixeran alguns intervals de núvols a la costa, però en conjunt el temps canviarà poc. D'aquesta última setmana de l'any cal destacar-ne un front que arribarà dijous, no farà ploure però sí que deixarà algunes volves de neu al Pirineu de Lleida, i reactivarà novament el fred. Dijous i divendres seran els dies més hivernals de la setmana i tornarà a bufar vent a moltes comarques. Ara mateix però els mapes del temps apunten que el termòmetre pujaria sobtadament el dia 31 i que la nit de Cap d'Any no seria especialment freda. Caldrà concretar-ho els dies vinents.

Entre demà i dijous la boira probablement tornarà a aparèixer a l'interior, però aquests canvis evitaran que s'hi instal·li més de 3 dies seguits.

Trobareu la previsió per al vostre municipi fins a Cap d'Any a www.ara.cat/meteo

stats