Societat 02/01/2012

Dilluns amb xàfecs al nord i ventades a molts indrets

Ruixats al Pirineu i Prepirineu que a la tarda fins i tot descarregaran en punts com Girona, Olot i Blanes. El vent bufarà amb cops de més de 50 km/h

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEl pas d'un front alterarà puntualment avui el temps, no deixarà pluges extenses, però sí que està fent ploure irregularment a força comarques de Lleida, i amb el pas de les hores també arribarà a deixar alguns ruixats sobtats a les de Girona. El dia serà variable, però a moltes comarques, de fet, el sol hi continuarà sent més hores que no pas els núvols.

El vent serà l'altre protagonista de la jornada. Durant la nit ja ha bufat amb cops de més de 50 km/h a Barcelona, Reus, Valls, el Vendrell o Palamós, i durant tot el dia s'anirà deixant sentir amb cops puntualment forts. Amb el pas de les hores guanyarà força al sud i, en canvi, en perdrà a les comarques de Girona. Tot i les temperatures molt suaus d'aquest matí, val la pena abrigar-se més que ahir, perquè a la tarda la sensació d'hivern serà més clara.

Aquest front, però, no suposarà un canvi de temps clar. Demà al matí farà més fred, però a la tarda les temperatures ja tornaran a ser molt suaus. En general la setmana de Reis serà poc hivernal i amb ben poques precipitacions. Ara mateix alguns mapes apunten, això sí, que Ses Majestats podrien arribar amb ventades a força llocs, però, caldrà confirmar-ho els dies vinents.

Podeu compartir fotografies i explicar quin temps fa allà on sou a la Méteo Social. A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi fins passat Reis.

stats