Societat 23/12/2011

Cap més borrasca que pugui fer ploure fins al 2012

Tot fa pensar que l'anticicló que entra avui es quedarà almenys 7 o 8 dies

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Després de molts dies de núvols prims avui el cel és net a moltes comarques, però, això sí, proliferen les boires a l'interior, un fenomen que anirà a més amb el pas dels dies. Avui n'han aparegut sobretot a la Catalunya central, però amb el pas dels dies s'aniran encaixonant també al pla de Lleida, on el dia de Nadal i sobretot la setmana que hi farà molt fred per aquest factor.

Avui les temperatures tornaran a ser molt suaus al migdia, gairebé per sortir sense jaqueta, però demà hi haurà un canvi en aquest sentit. Al matí es notarà poc, però al centre del dia hi haurà 3 o 4 graus menys i la tramuntana bufarà fort a l'Empordà i al Rosselló: caldrà abrigar-se una mica més. Per Nadal es mantindrà aquest ambient una mica més fred.

En general, els pròxims dies seran clars, però un últim front taparà el cel aquest vespre al Pirineu i deixarà una mica de neu al vessant nord del Pirineu, amb una cota que demà al matí pot arribar a baixar fins als 1.300 o 1.200 metres. Demà el dia també serà més variable i mig ennuvolat en àmbits com el Maresme, la Selva, el Barcelonès o el Vallès.

La setmana que ve es preveu sense més canvis, amb matins freds i cada cop més humits però amb migdies suaus i clars. Caldrà probablement esperar al 2012 per tornar a sumar litres.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi

stats