Societat 02/04/2012

El temps de Setmana Santa dia a dia

Al centre de la setmana s'hi concentraran els dies amb més risc de xàfecs

Miquel Bernis
2 min

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Com sempre, la Setmana Santa obliga a estirar la previsió fins als límits possibles en una època de la l'any en què el temps és més canviant que mai. Enguany, el menú es presenta molt variat. Fem un repàs de la previsió dia a dia, tenint en compte, com sempre, que és menys fiable com més enllà anem:

Avui

Tarda de ruixats i tempestes al Pirineu i Prepirineu de Lleida i a l'interior del País Valencià. En general, més sol que núvols i temperatures molt similars a les del cap de setmana.

Dimarts

Augment en general dels núvols. Hi haurà força menys estones de sol i els xàfecs de tarda afectaran moltes més comarques. No arribarà a ploure a diverses comarques costaneres i prelitorals, però alguns ruixats seran localment intensos al Pirineu, a les Terres de l'Ebre i a Ponent. És poc probable que plogui durant el Barça-Milan.

Dimecres

Xàfecs irregulars i localment intensos. Al matí afectaran sobretot la costa de Barcelona i la Costa Daurada, i a la tarda seran més protagonistes al Pirineu, a l'interior i a la Catalunya Central. Allà on sembla menys probable que plogui és a les comarques de Girona. Tempestes localment fortes al País Valencià i xàfecs de poca estona també a les Illes. Ambient menys càlid al migdia.

Dijous

El dia més gris i el més fred de tots. Els núvols seran compactes en general, i, poc o molt, cauran gotes gairebé a tot arreu. Seran, això sí, plugims o precipitacions febles en molts casos. A les comarques de Tarragona i a les de Lleida és on hi plouria amb més ganes, sobretot al matí. En general, més hores de pluja, però pluja més dèbil.

Divendres

Temps encara molt inestable. Els ruixats i tronades de poca estona continuaran apareixent a força comarques, sobretot durant la primera meitat de la jornada. Al final del dia hauria plogut gairebé arreu, però en molts casos podria ser ja poca estona de pluja.

Dissabte

Dia mig ennuvolat però amb força clarianes. A la tarda caurien xàfecs i tempestes localitzades al Pirineu, Prepirineu i a la Catalunya Central. Ambient més suau que els dies anteriors.

Diumenge i dilluns

Dies de sol gairebé arreu. La tramuntana mantindria les temperatures a ratlla al nord, però en general l'ambient seria molt suau i primaveral.

Tenint en compte que el temps serà molt variable, és més recomanable que mai que busqueu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo i que l'actualitzeu dia a dia.

stats