Societat 04/04/2012

Els ruixats dispersos continuaran fins dissabte

Aquesta nit una cadena de tempestes ha deixat pluges de més de 30 litres a diverses comarques

Miquel Bernis
1 min

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } La inestabilitat continua i aquesta matinada una cadena de tempestes ha deixat precipitacions intenses i abundants: al parc natural del Garraf han caigut 86 litres en 4 hores, a Barcelona i a l'Hospitalet de Llobregat les quantitats han rondat entre els 25 i els 40 litres, segons el barri. Destaquen també els 30 litres caiguts al Vendrell o els 30, igualment, d'Òdena.

Avui els xàfecs irregulars tornaran a afectar moltes comarques. Durant el matí se centraran sobretot a les de Barcelona, i en algunes d'interiors de Girona. A la Catalunya Central fins i tot hi anirà plovent de forma continuada i amb ganes. A la tarda els ruixats afectaran el Pirineu i s'estendran també a moltes comarques de Lleida.

Demà les pluges aniran de baixa, plourà menys i a menys indrets que avui, i a les comarques de Girona i a la Catalunya del Nord fins i tot hi haurà força estones de sol. En canvi, els mapes del temps avui incrementen el risc de ruixats de cara a divendres, sobretot a les comarques interiors, on a la tarda les tempestes podrien descarregar amb força.

També es va confirmant que el temps millorarà el cap de setmana. Dissabte predominaran les clarianes i només cauran xàfecs de tarda a la Catalunya Central i en algunes comarques interiors de Girona. Diumenge i dilluns el sol dominarà gairebé arreu.

El cap de setmana les temperatures començaran a remuntar, i diumenge i dilluns tornarà a fer calor de primavera al centre del dia. Fins llavors caldrà continuar amb la jaqueta tant al matí com al migdia.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi amb totes les dades noves d'avui.

stats