Societat 09/01/2012

Una altra setmana d'anticicló

Els pròxims dies les boires aniran guanyant cada cop més protagonisme a les comarques interiors

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Matí amb alguns núvols prims i amb boires a l'interior que durant el matí reduiran la visibilitat i mantindran l'ambient fred, especialment a la Catalunya central on ja s'hi han anat encaixonant durant la nit. En general, però, avui el dia tornarà a ser clar, i amb temperatures poc fredes al migdia, màximes que rondaran els 15 graus a la costa i el prelitoral i faran que no calgui abrigar-se gaire. La tramuntana anirà perdent força a l'Empordà, al Rosselló i a Menorca, i els pròxims dies ja no serà un element a tenir en compte.

Bona part de la setmana la passarem amb l'anticicló com a protagonista, cosa que vol dir que no cal esperar gaires canvis en els pròxims dies. Amb menys vent, la boira tindrà cada cop el terreny més abonat per instal·lar-se a l'interior, i és probable que entre demà i dimecres comenci a no aixecar-se en tot el dia al pla de Lleida. A la resta, el sol continuarà dominant, amb matins cada cop més freds i humits, però amb migdies suaus. Aquesta dinàmica de temps podria continuar amb ben poques alteracions durant tota la setmana.

I quan canviarà el temps? Doncs no és gaire clar que a curt termini hi hagi d'haver un canvi de tendència; la setmana que ve podria augmentar lleugerament la inestabilitat, però per ara res fa pensar en cap tongada de pluges generals ni tampoc en un canvi de masses d'aire que faci entrar el fred d'hivern de debò. L'últim dia de pluges més o menys generals va ser el 22 de novembre de l'any passat.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats