Societat 11/11/2011

Divendres d'estiuet, cap de setmana amb més núvols

Aquest matí la boira redueix molt la visibilitat en àmbits com el Gironès, la Selva o el Vallès. En alguns trams de l'AP-7 hi ha menys de 100 metres de visibilitat

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLa humitat cada cop és més elevada a causa dels vents de mar que ja comencen a bufar, i aquest matí s'han format moltes boires fins i tot en àmbits com el Vallès, la Selva o el Gironès, on el fenomen no és del tot habitual. Trànsit demana precaució en vies importants com l'AP-7, ja que a l'alçada de Sils no s'hi veu més enllà de 100 metres. Les clarianes s'aniran imposant amb el pas de les hores, i sens dubte el d'avui serà un migdia molt agradable, amb temperatures fins i tot més altes que les dels dies anteriors, moltes màximes de 20 graus a la costa i al prelitoral, i en general sensació d'estiuet, avui que és dia de Sant Martí.

El cap de setmana, però, els núvols s'aniran fent cada cop més espessos, especialment a la costa, on demà ja estarà tapat en alguns indrets. En àmbits com l'Empordà o la Costa Daurada demà hi haurà més estones de cel tapat que no pas amb sol, però a la resta el cel en general serà molt variable, amb un migdia molt suau. Diumenge costarà més de veure el sol. Els núvols seran força abundants en general, tot i que només cauran alguns xàfecs molt aïllats a prop de mar, no serà en absolut un dia de pluja. No farà fred, però l'ambient amb més núvols es notarà més de tardor.

La setmana que ve la començarem amb pluges. Els mapes del temps d'avui diuen que serà entre dimarts i dimecres, sobretot, que ens creuarà una borrasca molt activa, que deixarà pluges a la majoria d'indrets i probablement alguns aiguats localitzats. Caldrà seguir-ho perquè per ara el pronòstic encara és molt poc sòlid.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d'avui.

stats