Societat 11/01/2012

El temps canviarà a partir de diumenge

La boira gebradora i ploranera torna a marcar el temps a Osona i al pla de Lleida

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Com ahir, el dia ha començat amb boira espessa i gebradora a diverses comarques interiors. Bancs de boira no gaire extensos però que redueixen molt la visibilitat a l'entorn de Lleida i a Osona, especialment. Les temperatures, més baixes a les zones enclotades: el dia ha començat amb -4 graus a Vic, amb -6 a Sort i amb -11 a Das. Amb el pas de les hores s'aniran trencant les boires a la Catalunya Central, però el més probable és que al pla de Lleida no s'aixequin en tot el dia. Els dies vinents, les boires continuaran.

La resta el dia serà bàsicament clar, i en tot cas a la tarda es formaran alguns núvols baixos també a la costa, sobretot a l'Ebre, al Roselló i a l'Empordà. Els dies vinents no hi haurà canvis, bona part de la setmana passarà amb el mateix tipus de temps: sol, boires, humitat i fred al matí que s'acaba convertint en un ambient suau al migdia. De cara al cap de setmana l'única novetat serà l'aparició de més núvols prims i un lleuger descens de les temperatures al centre del dia.

Tot fa pensar, però, que la setmana que ve s'obrirà un període de més inestabilitat. Per ara els mapes apunten que la primera tongada de xàfecs que arribaria dilluns afectarà bàsicament el País Valencià i les Illes, però sembla probable que abans que s'acabi la setmana que ve hi hagi alguna tongada de xàfecs també a Catalunya. No arribaria cap gran massa d'aire fred, però en general l'ambient seria més hivernal. Tot això, però, no passaria fins la setmana que ve.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats