Societat 30/12/2011

Acabarem l'any amb vent i amb menys fred

Avui el vent bufarà amb cops moderats a força comarques i serà fort a l'Ebre, al Pirineu i a l'Empordà

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Els intervals de núvols alts aniran enterbolint el sol a estones, com ha passat a primera hora, però en general avui predominarà el cel clar, i només al vessant nord del Pirineu s'hi podria escapar alguna nevada. Les ventades seran fortes als llocs habituals: avui el vent bufarà amb cops de més de 70 km/h a l'Alt Empordà, als cims del Pirineu i a l'Ebre, on hi bufarà més fort que ahir. En àmbits com el camp de Tarragona, el Penedès, el pla de Lleida i l'entorn de Barcelona, també hi bufarà amb més ganes que aquest dijous, i tot plegat farà que la sensació de fred sigui viva. En realitat, però, els termòmetres començaran a pujar aquest migdia de forma bastant clara: acabarem el 2011 i començarem el 2012 amb poc fred i sense glaçades. El canvi de temperatures serà notori la nit del canvi d'any, una nit que encara serà ventosa a estones, sobretot a l'Ebre.

No us caldrà patir tampoc per les precipitacions. Aquesta nit cauran algunes nevades febles al Pirineu per sobre dels 1.700 metres, però, en general, ni demà, ni diumenge hi haurà xàfecs i el sol predominarà gairebé sempre. Dilluns tornarà a ploure en alguns indrets després de molts dies, però seran xàfecs curts i puntuals que afectaran sobretot el Pirineu i algunes comarques de Girona i de Barcelona.

Més enllà d'aquest petit front de dilluns, en els primers 10 dies del 2012, no s'hi entreveu l'arribada de cap borrasca que pugui fer ploure, nevar o provocar una baixada intensa de temperatures.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats