Societat 10/05/2012

Calor d'estiu a l'espera de canvis durant el cap de setmana

Avui les temperatures seran fins i tot més altes que ahir, sobretot a la costa i al Prelitoral. El cap de setmana el temps serà més variable i amb xàfecs de tarda

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Avui farà sol tot el dia i gairebé arreu. Els núvols baixos tornen a tapar el cel aquest matí al Rosselló i en podran aparèixer alguns puntualment a l'Empordà durant les primeres hores de dia, però a la resta, el sol lluirà sense excepcions. A la tarda creixeran nuvolades força inofensives al Pirineu que no faran ploure. La calor guanyarà protagonisme, i avui les temperatures seran encara més altes que ahir. A la costa el termòmetre s'acostarà als 25 graus i a l'interior se superaran els 30 graus a diverses comarques. Demà no hi haurà grans canvis, farà sol i les temperatures podrien fins i tot pujar més que avui. A la tarda creixeran més nuvolades al Pirineu i cauran xàfecs puntuals al Pirineu de Lleida.

El cap de setmana el temps serà més variable, cauran xàfecs i tempestes de tarda, sobretot diumenge, bufarà tramuntana al nord i les temperatures recularan ben bé 5 graus. Cal deixar clar que tant diumenge com, sobretot, dissabte hi haurà moltes estones de sol o amb pocs núvols, i que els xàfecs arribaran només a la tarda, o fins i tot al vespre. Els ruixats afectaran amb més probabilitat les comarques de Girona i de Barcelona que no pas el sud i Ponent, i podran ser forts i amb calamarsa a la Catalunya Central. També a moltes comarques del País Valencià hi haurà ruixats de tarda, sobretot diumenge. Aquest podria ser l'únic canvi de temps dels 7 o 8 dies vinents. Ara mateix els mapes del temps apunten que la setmana que ve començaria amb temps estable i que les temperatures tornarien a pujar.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d'avui a www.ara.cat/meteo.

stats