Societat 13/03/2012

Ambient encara més càlid: més de 20 graus al migdia

El cap de setmana podrien arribar els primers ruixats després de molts dies, si més no al Pirineu

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAvui les temperatures encara pujaran més que ahir al migdia, i molts termòmetres marcaran més de 20 graus a primera hora de la tarda. A Ponent i a l'Ebre no seria estany que s'arribés fins i tot als 25 graus, puntualment. Un dia més els núvols seran gairebé inexistents i al centre del dia es podrà sortir sense jaqueta. L'anticicló farà que la inversió tèrmica cada cop sigui més marcada els dies vinents. Aquest matí, les temperatures a l'entorn dels 0 graus a les valls del Pirineu contrastaven amb les de 5 a 8 graus positius que hi havia a alta muntanya.

Els dies vinents no hi haurà canvis. Farà sol demà, farà sol dijous, i no serà fins divendres que començaran a aparèixer alguns intervals de núvols prims, encara molt trencats. El cap de setmana el cel s'enterbolirà amb bandes de núvols alts, i ara per ara els models apunten que diumenge arribaria fins i tot un canvi de temps: caurien xàfecs força generals al Pirineu i fins i tot podria ploure al pla de Lleida o a les Terres de l'Ebre, caldrà anar-ho perfilant els dies vinents. Això passaria, en tot cas, a les acaballes del cap de setmana.

Les temperatures gairebé no canviaran fins la setmana que ve. Avui i demà seran els dies més càlids de la setmana, però a partir de dijous, a tot estirar, hi haurà un o dos graus menys. S'ha acabat l'hivern? És possible que el canvi de temps de diumenge encara provoqui un lleuger retrocés cap a temperatures fredes de cara a la setmana que ve, amb uns 4 o 5 graus menys durant dos o tres dies. Encara és aviat per desar la roba d'hivern.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi fins al cap de setmana.

stats