Societat 05/03/2012

Torna el fred, però no la pluja

Una entrada d'aire fred farà que demà al matí les temperatures siguin uns 5 graus més baixes que avui. El vent perdrà força durant el dia

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEl vent de nord és aquest matí l'element protagonista del temps. Durant la nit ja ha bufat amb ratxes de fins a 154 km/h a Portbou, 94 al Perelló, 87 a Roses, 76 a Das, 52 a Tarragona i 43 a Barcelona. Fins al migdia bufarà amb ratxes moderades o fortes a moltes comarques, però amb el pas de les hores anirà perdent intensitat, i només a l'Empordà continuarà sent molt fort durant tota la jornada.

Avui serà un dia amb molt de sol, tot i que les bandes de núvols prims que formarà el vent l'aniran enterbolint a estones. A la tarda creixeran nuvolades a l'entorn del Montseny i en comarques com la Selva o Osona, però tot fa pensar que no deixaran xàfecs. Nevarà al vessant nord del Pirineu de forma intermitent, probablement quan s'hi posarà amb més ganes serà al vespre.

Les ventades faran entrar més aire fred. Aquest vespre ja es notarà una sensació força més hivernal que els últims dies, i demà el dia començarà amb força temperatures sota zero a l'interior. Molts termòmetres marcaran fins a 5 graus menys que avui. L'ambient d'hivern marcarà bona part de la setmana, ja que entre dijous i divendres una segona entrada d'aire fred mantindrà els termòmetres a la banda baixa.

Probablement dijous tornarà a nevar al vessant nord del Pirineu, però en general la setmana passarà altre cop sense pluja, i amb un ambient molt sec. Molts dies de cel clar o amb pocs núvols, i només risc de xàfecs aïllats a les Illes.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats