Societat 16/05/2012

Ambient més fred: avui els núvols obligaran a recuperar el jersei a l'est

A les comarques de Girona i a les de Barcelona, avui avui serà un dia més fred que els anteriors i el jersei o la jaqueta prima faran falta fins i tot al migdia

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } A moltes comarques, avui el dia ha començat amb un cel ben net de núvols, però a la costa central i en algunes comarques de Girona, els núvols són molt espessos i costarà que es desfacin. Tot i això, el paraigua no farà falta, i només s'escaparan alguns plugims febles i puntals durant el matí. A la tarda s'obriran clarianes en aquest sector, però els núvols no acabaran de desaparèixer. En canvi, allà on el dia ha començat clar, probablement el sol hi durarà tot el dia. Només a la Costa Daurada els núvols tendiran a augmentar amb el pas de les hores. A Ponent i a l'Ebre el migdia tornarà a ser de màniga curta, tot i que les temperatures també es quedaran lleugerament més curtes que ahir. A les comarques de Girona i a les de Barcelona, avui serà un dia més fred que els anteriors, i en molts casos el termòmetre no passarà dels 20 graus. El vent de tramuntana i de mestral, que dificulta les tasques d'extinció de l'incendi de Rasquera, perdrà molta força al matí, però a la tarda es podria reactivar, i en aquest cas, bufaria de mar cap a terra.

Demà serà un dia mig ennuvolat, i, en aquest cas, on el cel serà més gris serà a l'Ebre i a la Costa Daurada. Al matí fins i tot s'hi podrà escapar algun ruixat dispers. On és més probable que hi plogui és a les comarques de Lleida, sobretot a última hora de la tarda o ja de cara al vespre. De nit hi haurà risc d'algun xàfec puntual també a la costa. En general, l'ambient serà més càlid que avui.

El temps variable continuarà el cap de setmana, però avui els mapes del temps pinten la nit de divendres com el moment de més risc de ruixats a la majoria de comarques. Bona part de dissabte i diumenge passarien amb grans clarianes i només amb tempestes de tarda al Pirineu, en algunes comarques interiors de Girona i a Ponent.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats