Societat 02/08/2012

Calor intensa però a la baixa

Les temperatures baixaran de forma més clara entre diumenge i dilluns, en un canvi de temps que farà caure tempestes al Pirineu i a l'interior

Miquel Bernis
1 min
El sol aquest matí a Gavà / Xavi Cabo

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Passat el pic de calor de la setmana, i fins i tot de tot de l'estiu a força indrets, avui les temperatures començaran a normalitzar-se. El vent canviarà de quadrant, bufarà de nord i nord-est, i això farà baixar entre dos i quatre graus les temperatures respecte als valors d'ahir a la tarda. Calor intensa, però menys angoixant que ahir. Avui serà un dia de sol, només amb alguns núvols baixos trencats a les Terres de l'Ebre i algunes nuvolades al Pirineu que en general no deixaran xàfecs.

El cap de setmana no hi haurà canvi d'escenari, en general, però sí que augmentarà la inestabilitat al Pirineu i també en algunes comarques interiors. Després d'un divendres que serà de sol i calor intensa arreu, dissabte començaran a aparèixer algunes tempestes de tarda al Pirineu, sobretot al sector més occidental. Diumenge aquests ruixats i tronades guanyaran presència, afectaran també altres comarques de Lleida, i en algun cas podrien arribar fins i tot a ser forts i a descarregar calamarsa. Caldrà anar-ho concretant els dies vinents. Això seria diumenge a la tarda, i tot fa pensar ara mateix que els ruixats no arribaran a la majoria de comarques. En general, per tant, el cap de setmana serà de sol i amb una calor més moderada, però de ple estiu.

Els ruixats i les tempestes del Pirineu obriran la porta a un inici de setmana més fresc en general, amb temperatures que d'avui a dilluns podrien baixar tranquil·lament uns 5 graus.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats