Societat 24/05/2012

Calor de ple estiu i ruixats de tarda

Bona part del dia farà sol però aquesta tarda cauran xàfecs sobtats al Pirineu, a força comarques interiors i, puntualment, també en àmbits com el Vallès o el Penedès

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } A primera hora les temperatures encara demanen sortir amb jaqueta a l'interior, però l'estiu es va acostant cada cop més. Aquest matí el termòmetre ha caigut fins als 4 graus a Das, fins als 6 al Pont de Suert i fins als 9 a Vic, per posar alguns exemples de temperatures baixes, però al migdia farà calor de ple estiu, amb màximes que superaran els 30 graus en diverses comarques interiors i que faran suar també la resta del país. Al matí farà sol a tot arreu, però a la tarda hi haurà ruixats i tronades a diverses comarques. Plourà sobretot al Pirineu i Prepirineu, però alguns xàfecs afectaran també la Catalunya Central, i no seria estrany que arribés a ploure 5 minuts també en algunes comarques prelitorals.

Els pròxims dies continuarà aquesta dinàmica de sol als matins, però ruixats puntuals a les tardes. Demà i dissabte els xàfecs de tarda seran molt més puntuals que avui, i només afectaran el Pirineu i alguns àmbits a l'entorn. Diumenge la inestabilitat tornaria a augmentar i els xàfecs i tronades de tarda es farien presents a més indrets. L'ambient gairebé d'estiu es mantindrà tot el cap de setmana. Diumenge i dilluns les temperatures seran sensiblement més baixes, però el canvi serà poc notori.

Els que demà vagin a Madrid a veure la final de Copa hi trobaran un temps de ple estiu, amb més de 30 graus a primera hora de la tarda. Al vespre canviarà el temps, però tot fa pensar que no plourà.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats