Societat 15/08/2012

Xafogor intensa i ruixats al Pirineu a l'espera d'una nova onada de calor

Demà les temperatures seran una mica més baixes, però divendres començarà una nova situació de calor extrema gairebé tan forta com la de la setmana passada

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Matí d'humitat disparada, amb nivells d'entre el 70 i el 100% gairebé a tot arreu que han ajudat a formar molts núvols baixos, i fins i tot algunes boires a la Catalunya Central. Els termòmetres avui marcaran valors molt alts al migdia, per sobre dels 35 graus a l'interior i també a moltes comarques de Girona, i amb nivells de sensació de xafogor per sobre fins i tot d'aquest valor a la costa.

En general, els núvols s'aniran desfent i al migdia el sol lluirà pràcticament arreu. A la tarda el pas d'un front descarregarà tempestes al Pirineu, seran més probables al Pirineu de Lleida, però podrien acabar apareixent de forma sobtada a diverses comarques de muntanya i en àmbits a l'entorn. Aquesta serà l'única possibilitat de rebre pluges aquesta setmana, perquè el temps continuarà molt estable i assolellat, com a mínim, fins dilluns.

Avui caldrà extremar precaucions pel que fa als incendis, perquè el vent bufarà amb cops moderats d'entre sud i garbí, tant a la Costa Brava com en indrets del Pirineu i de la Catalunya Central. El ponent reescalfat també es deixarà sentir al País Valencià i provocarà temperatures molt altes i baixa humitat en general.

El menú del cap de setmana estarà marcat per una altra onada de calor que farà arribar els termòmetres gairebé tan amunt com el cap de setmana passat. Divendres i dissabte les temperatures tornaran a fregar els 40 graus a l'interior i la calor es farà novament extrema a Ponent i a l'Ebre. Les temperatures molt altes duraran ben bé fins dimarts. Aquesta onada de calor podria marcar registres lleugerament més baixos que l'anterior, però, en canvi, duraria més.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats