Societat 22/05/2012

Menys vent i temperatures d'estiu a la vista

Aquesta nit el mestral ha tornat a superar els 100 km/h en alguns punts de les Terres de l'Ebre. Avui no pararà, però serà menys fort

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } El vent anirà perdent força amb el pas de les hores. Avui, en general, ja no bufarà amb ratxes fortes però continuarà deixant-se sentir a molts indrets, sobretot a les comarques on ahir ja va bufar amb ganes. Aquesta nit les ratxes més fortes s'han tornat a produir a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona. Alguns exemples de cops forts: l'Hospitalet de l'Infant, 113 km/h; el Perelló, 108; Amposta, 97; Valls, 95; el Vendrell, 90; Benicarló, 90; Reus, 81; Barcelona, 66, o Pollença, 61. Són dades de les xarxes d'estacions de Meteocat i Meteoclimatic.

El dia comença amb núvols molt abundants que no deixaran pluja, més aviat tendiran a anar-se trencant amb el pas de les hores, sobretot al sud i a Ponent, on aquest migdia l'ambient ja serà molt estiuenc, amb temperatures de fins a 25 graus. Les clarianes costaran més de trobar a les comarques de Barcelona, i sobretot a les de Girona. A l'Empordà i en àmbits a l'entorn, els núvols no marxaran, i a la tarda, fins i tot, podran caure algunes gotes. El risc de ruixats serà més alt al Rosselló.

La tendència a l'alça de les temperatures serà clara els pròxims dies. Demà farà més calor al migdia, i alguns termòmetres ja fregaran els 30 graus a l'interior. Aquest dimecres ja serà un dia de sol gairebé sense excepció. La segona part de la setmana estarà marcada per aquest ambient quasi d'estiu, amb temperatures que fàcilment superaran els 25 graus al migdia, i que en alguns casos fins i tot sobrepassaran els 30. En general seran dies de sol, però creixeran moltes nuvolades de tarda que, tant divendres com el cap de setmana, deixaran ruixats puntuals al Pirineu, Prepirineu i en alguns punts de la Catalunya Central.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats