Societat 18/05/2012

Cap de setmana amb el paraigua a prop

Diumenge el temps estarà marcat des de primera hora per ruixats i tempestes puntualment forts que afectaran gairebé totes les comarques

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Els primers ruixats ja s'estan passejant aquest matí per la costa i el Pelitoral, però avui no serà un dia de pluja continuada, més aviat tendiran a obrir-se clarianes durant el matí, i, en tot cas, a la tarda tornarà a ploure a estones. Tot fa pensar que serà a l'interior i al Pirineu, on a la tarda aquests ruixats seran més probables, però el cert és que el pronòstic per a avui és força incert. Tot i que a la majoria d'indrets els xàfecs seran sempre de poca estona, és bona idea tenir el paraigua a mà pràcticament a tot arreu. Això sí, quan s'obrin clarianes l'ambient es notarà una mica més càlid que ahir.

El cap de setmana començarà amb un escenari gairebé calcat. Molts núvols a la costa i ruixats puntuals a prop de mar a primera hora, però altre cop tendència a la millora a mesura que vagi passant el dissabte. Segurament, dissabte al migdia, o a primera hora de la tarda, serà l'estona de més bon temps aquest cap de setmana. Però la nit de dissabte a diumenge es complicarà d'una manera més clara: una tongada de ruixats i tempestes afectarà totes les comarques i pot deixar alguns aiguats puntuals de més de 20 o 30 litres en poca estona. Diumenge, el temps continuarà marcat per la inestabilitat i el risc de xàfecs i tempestes irregulars durarà tot el dia. Probablement serà al Pirineu i a la Catalunya Central on aquests ruixats seran més forts i descarregaran més aigua. La pluja també portarà un canvi de masses d'aire i acabarem el cap de setmana amb més necessitat de jersei o jaqueta, és a dir, amb temperatures més d'abril que no de juny.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats