Societat 15/02/2012

L'anticicló arriba per quedar-se

L'únic canvi temps dels pròxims 7 dies arribarà diumenge. La tramuntana no afluixarà fins divendres

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaLes temperatures sota zero encara no s'han esborrat del mapa, i avui el dia ha començat amb 6 graus negatius a Vic, -5 a Sant Salvador de Guardiola, -4 graus a Lleida i -3 a la Bisbal d'Empordà, per citar algunes de les temperatures encara molt baixes d'aquest matí. Al migdia l'ambient serà més agradable que els dies anteriors, i els 10 graus ja se superaran gairebé arreu. En general avui farà sol, però encara quedaran molts núvols i algunes nevades puntuals al vessant nord del Pirineu. Ahir les precipitacions van acumular més de 30 centímetres de neu a les zones baixes de la Vall d'Aran, i probablement fins a mig metre de neu nova a les cotes altes de la cara nord pirinenca.

Arriba l'anticicló i tot fa pensar que s'obre un període, ben bé de 6 o 7 dies, sense grans canvis i amb bon temps en general i boires matinals a l'interior. L'única variació podria arribar diumenge a la tarda amb xàfecs curts i puntuals al nord i a l'est. Les temperatures seran més suaus divendres i dissabte, amb màximes de 15 graus ja a molts punts, però el canvi de diumenge serviria per fer tornar a baixar els termòmetres. El fred no marxarà de cop.

La tramuntana i el mestral continuaran bufant durant les pròximes hores a l'Empordà, a l'Ebre, al Rosselló, al Pirineu i al nord de les Illes, i, de fet, guanyaran força amb el pas de les hores. Demà bufaran amb cops forts, però de cara a divendres i a l'inici del cap de setmana acabaran per desaparèixer. La tramuntana podria rebrotar, en tot cas, diumenge.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats