Societat 08/03/2012

Fortes ventades al nord i a l'Ebre

Meteocat alerta que és probable que avui les ratxes superin els 90 km/h a fins a 10 comarques

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEl vent torna a bufar amb moltes ganes avui a les comarques on sol ser-hi més habitual. Les ratxes més fortes fins ara són: Salòria (2.400 m) 107 km/h, Portbou 98, Coll de Nargó 85, Núria 75, Roses 70, Amposta 69, Benicarló 58. El vent bufarà durant tot el dia i és probable que a mesura que passin les hores es vagin registrant ratxes encara més fortes, sobretot a l'Alt Empordà, al Rosselló i als cims del Pirineu. Meteocat té activat un avís de situació de risc que afecta especialment les comarques del Pirineu i l'Alt Empordà. Demà el vent encara serà molt fort a l'Empordà i guanyarà força a les Illes, però, en canvi, anirà a menys a la resta.

Avui serà un dia clar, només amb bandes de núvols prims que a estones enterboliran el cel. La nevada que cau encara en alguns punts del vessant nord del Pirineu aviat s'aturarà i també s'obriran clarianes en aquest sector. Al migdia les temperatures seran més altes que ahir a la majoria de comarques, i a ponent i al sud el migdia serà gairebé per sortir sense jaqueta. El vent, però, està fent entrar aire fred un altre cop, i demà les temperatures tornaran a ser força més baixes, amb algunes mínimes sota zero a l'interior.

El temps no canviarà durant el cap de setmana: tant divendres com dissabte i diumenge el cel quedarà sense núvols, i les temperatures s'aniran enfilant lentament. Dilluns, l'ambient ja tornarà a recordar clarament que s'acosta la primavera.

Avui fa dos anys de l'última gran nevada que va deixar fins a 60 centímetres a Rupit, 38 a Berga, 36 a Cervera, 30 a la Bisbal d'Empordà, 20 a Girona i entre 5 i 10 a Barcelona. Diversos municipis de les comarques de Girona es van quedar sense llum durant una setmana per la caiguda de torres d'electricitat.

A www.ara.cat/meteo trobareu per al vostre municipi.

stats