Societat 07/07/2012

Dissabte amb més sol al nord que al sud

Els núvols s'aniran fent presents a estones a la Costa Daurada, a ponent i en punts del Pirineu. Demà farà més sol

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Si us heu llevat amb ganes de fer platja i allà on sou el dia és gris, la solució avui serà moure's cap al nord. Els núvols més espessos són a la Costa Daurada i al País Valencià, i, tot i que amb el pas de les hores s'aniran fent menys espessos, és probable que a les comarques a l'entorn del delta de l'Ebre continuïn molestant ben bé fins a la tarda. Cel molt més clar a la resta del territori, en tot cas amb alguns núvols més trencats al Pirineu i a ponent. Avui en general farà més calor que ahir, i a l'interior els termòmetres ja superaran els 30 graus en alguns casos. A la tarda no seria estrany que alguna tempesta arribés a la Franja o al Pirineu de Lleida, però serien fenòmens bastant puntuals.

Demà els núvols a la costa seran més trencats. El dia encara començarà mig ennuvolat a la Costa Daurada, però a diferència d'avui tot fa pensar que les clarianes tindran molta més presència que els núvols. Les temperatures com a molt pujaran un o dos graus més que avui en alguns indrets. Farà calor, però serà molt suportable. El vent, que avui bufarà moderat de sud, sobretot a la Costa Brava, demà girarà a tramuntana. A la tarda es mantindrà el risc de xàfecs al Pirineu, però sempre seran fenòmens puntuals.

La setmana que ve començarà sense grans novetats. Amb el pas dels dies una massa d'aire molt càlid voldrà entrar pel sud-est, però els mapes del temps no deixen clar, per ara, que ho aconsegueixi. On sembla més clar que la calor serà forta la setmana que ve és a les Illes, a la resta del territori ara per ara s'entreveuen temperatures més altes, sense una calor especialment intensa.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats