Societat 02/03/2012

Més núvols el cap de setmana i xàfecs dilluns

Dos fronts mantindran el cel mig tapat demà i diumenge, però només cauran xàfecs aïllats. La setmana que ve començarà amb més fred i pluges a diverses comarques

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEls primers intervals de núvols ja han aparegut aquest matí a moltes comarques del País Valencià i a la Costa Daurada, juntament amb algunes boires puntuals, que avui sobretot s'han fet presents al Vallès, on en alguns municipis la visibilitat s'ha reduït per sota dels 100 metres. Avui, però, farà sol en general, i només al sud del País Valencià hi cauran alguns xàfecs puntuals entre la tarda i el vespre. Al migdia l'ambient serà gairebé tan suau com els dies anteriors.

El cap de setmana començarà amb un dissabte amb força estones de cel mig ennuvolat, i fins i tot alguns xàfecs puntuals. Al matí n'apareixeran a les comarques interiors de Girona, sempre molt localitzats, i a la tarda també s'escaparan unes quantes gotes a la Catalunya Central i al Pirineu. Ruixats de poca estona i que no afectaran gaires municipis. Diumenge hi haurà molts núvols alts que enterboliran el cel, però no plourà enlloc. Les temperatures es mantindran força suaus i amb pocs canvis respecte dels últims dies, tot i aquest temps més variable.

La setmana que ve començarà amb novetats més serioses. Els mapes del temps d'avui apunten que entre dilluns i dimarts es formarà una baixa que podria deixar xàfecs a força comarques, especialment a les de Barcelona i de Girona. També al Pirineu. Tornarem al temps d'hivern i dimarts la cota de neu cauria fins i tot per sota dels 1.000 metres. A partir de dimecres la borrasca se centraria al sud del País Valencià, on podria ploure-hi amb ganes, però en general tornaria el sol.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi, ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats