Societat 14/05/2012

S'acaba el primer tast d'estiu: aquesta setmana tornarem a temperatures de primavera

Fins dimecres les temperatures aniran baixant i no hi haurà tantes estones de màniga curta. Dijous i divendres seran els dies amb més risc de xàfecs de la setmana

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Aquest matí l'ambient continua sent estiuenc, amb moltes temperatures a primera hora d'entre 13 i 18 graus. Al migdia, però, farà menys calor que durant el cap de setmana, i algunes temperatures es quedaran poc per sobre dels 20 graus. Les hores de màniga curta ja no seran tantes com els dies anteriors. De fet, aquesta serà la tònica de l'inici de setmana, ja que demà i dimecres les temperatures baixaran fins i tot una mica més, i només a Ponent i al sud continuarà fent calor. Caldrà recuperar jaquetes a l'interior a primera hora, i en general el jersei farà més falta al matí, i fins i tot, puntualment, al migdia. Entre dijous i divendres es tornaran a enfilar els termòmetres, però res fa pensar en un altre episodi de calor d'estiu tan forta com la d'aquest cap de setmana.

L'inici de setmana serà de cel mig ennuvolat, però sempre amb més sol que núvols i amb pocs ruixats a les tardes. Avui, a partir del migdia, tornaran a caure ruixats curts a les comarques de Girona i a la Catalunya Central, però res fa pensar que s'hagin de repetir les tempestes i calamarsades d'ahir. Hi ha força menys possibilitats que plogui avui que ahir. Demà la dinàmica serà molt similar: intervals de núvols sobretot a les comarques de Girona i de Barcelona, i ruixats aïllats a la tarda en aquest sector. La segona part de la setmana el temps serà més insegur i amb més tempestes de tarda a l'interior. En general, entre dijous i divendres serà quan hi haurà més risc que els xàfecs dispersos s'estenguin a la majoria de comarques. El cap de setmana per ara s'entreveu amb ruixats i tronades de tarda a l'interior i un ambient més primaveral que no estiuenc.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats