Societat 19/06/2012

Avui els núvols deixaran ruixats sobretot a l'oest

Plourà a força comarques de Lleida i de Tarragona, al sud del País Valencià i també en alguns punts de les Illes. A la tarda s'obriran clarianes

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Núvols espessos tapen el cel pràcticament a tot el territori aquest matí i fan que el dia comenci amb temperatures altes i una xafogor molt marcada. Avui, però, no plourà a tot arreu, tot i que el dia serà molt insegur, sobretot al matí. On és més probable que aquest dimarts calgui obrir el paraigua és a les comarques de l'oest, sobretot a les de Lleida, però també a l'Ebre i al Camp de Tarragona. També al sud del País Valencià i a les Pitiüses el dia ha començat amb pluja, que anirà apareixent de forma intermitent. A última hora, de fet, els xàfecs s'estendran també a la resta d'illes. A la tarda algunes tempestes podrien ser intenses en punts de la Ribagorça i del Pallars, però en general els núvols seran una mica menys espessos que al matí. Tot i el cel cobert, l'ambient serà molt xafogós i poc fresc.

Demà, el dia serà bastant diferent. A primera hora ja quedaran ben pocs núvols, i en general farà sol i només cauran xàfecs puntuals de tarda al Pirineu. Les temperatures pujaran més i el migdia serà de ple estiu, amb moltes màximes de més de 30 graus. La resta de la setmana continuarà el temps estable, res fa pensar en pluja de cara a la revetlla de Sant Joan, i les temperatures variaran poc. En general, la calor serà d'estiu, però sense excessos durant tota la setmana. Al sud del País Valencià i a les Illes és on les temperatures s'enfilaran més i on la xafogor es farà més insuportable.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats