Societat 16/04/2012

Alerta per vent al nord en un dilluns de jaqueta

El vent ha bufat amb una ratxa de 176 km/h a Portbou i avui serà molt fort durant tot el dia a les comarques del nord. La neu ha acumulat fins a 15 cm a cotes baixes del Pirineu

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Vent i neu estan sent els protagonistes del canvi de setmana. Aquesta nit han caigut fins a 15 cm de neu nova a Puigcerdà i a les cotes baixes de la Vall d'Aran, i a les cotes més baixes d'Andorra, del nord del Pallars i del Ripollès, la neu també ha agafat. Tot i que el vent fa molt difícil saber-ho, probablement els gruixos hauran superat els 30 cm a les cotes altes del vessant nord del Pirineu. La neu, aquest matí, fins i tot fa acte de presència en cotes inferiors als 500 m a l'Alt Empordà. Les precipitacions, però, s'estan acabant, i no continuaran més enllà de mig matí.

El vent, en canvi, guanya força, i avui serà el gran protagonista del temps. Destaca fins ara la ratxa de 176 km/h a Portbou com la més forta, però a les cotes altes del Pirineu ja hi ha hagut cops també de més de 100 km/h. El vent serà molt fort durant tot el dia al nord i Meteocat manté en alerta fins a 13 comarques pel risc de cops de vent de més 90 km/h. Al nord de les Illes el vent i el temporal marítim també seran de primera categoria. La tramuntana forta durarà fins demà al matí.

En general, la setmana començarà amb un dilluns força fred per l'època.La jaqueta es farà imprescindible gairebé arreu durant tot el dia, i només al camp de Tarragona i a l'Ebre l'efecte del vent provocarà temperatures més altes. Avui no plourà i els núvols s'aniran trencant amb el pas de les hores. Tot i que demà farà força més calor que avui al migdia, en general la setmana es presenta una vegada més amb temps molt canviant, diversos dies de ruixats i temperatures força baixes per l'època.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi. Compartiu fotos i incidències relacionades amb el temps a la Méteo Social.

stats