Societat 28/11/2011

El pròxim canvi de temps: divendres

Sol i boires continuaran els pròxims dies, la setmana acabarà amb una tongada de xàfecs farà entrar una mica l'hivern

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaLa boira espessa continua marcant el temps a moltes comarques interiors, tota la vall de l'Ebre està coberta per una manta de núvols baixos i boires, i comarques com el Bages o Osona també han començat la setmana amb molt mala visibilitat. Com ha passat durant el cap de setmana la boira no s'aixecarà en tot el dia a ponent i farà que l'ambient hi sigui molt fred també al migdia. A part de les boires avui també hi haurà intervals de núvols a la costa, que no deixaran pluja. Sí que plourà, i amb ganes, a les Illes i al sud del País Valencià, una borrasca centrada al Mediterrani ja ha deixat durant la nit fins a 30 litres per metre quadrat a Eivissa o a Xàbia, i els xàfecs continuaran durant tot el dia.

Els dies vinents poques coses canviaran, demà s'anirà desfent la borrasca mediterrània, i a Catalunya el temps continuarà amb sol i boires, matins freds però migdies força suaus a la costa. Divendres, això sí, arribarà un canvi de temps curt, però que farà baixar les temperatures. Ara mateix els mapes apunten a xàfecs al Pirineu i a força comarques de Girona i de Barcelona, i a un inici de cap de setmana amb 4 o 5 graus menys en general. Les boira escamparia a l'interior.

Falta per veure si l'ambient d'hivern durarà gaire i s'assentarà, per ara els mapes del temps fan pensar que no, i que els dies vinents les temperatures tornarien a pujar. Ho seguirem.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu el pronòstic per al vostre municipi actualitzat amb els mapes d'avui.

stats