Societat 20/12/2011

El fred torna a marxar

Aquest migdia les temperatures pujaran una mica més que ahir i els pròxims migdies seran molt suaus per a l'època

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Les temperatures ja han començat a pujar, i aquesta nit han baixat sota zero molts menys termòmetres que ahir. Al migdia les temperatures també seran més altes, però avui el vent es deixarà sentir a més comarques, sobretot a la meitat sud, al Pirineu i a l'Empordà, i en general al migdia la sensació d'hivern serà bastant similar a la d'ahir. Avui continuarà nevant a la Vall d'Aran i al nord del Pallars, però la cota pujarà per sobre dels 1.500 metres, i només en algunes valls on el fred s'hi quedi encaixonat serà més baixa. En general, cel enterbolit per bandes de núvols prims.

Les temperatures avui no han fet altra cosa que iniciar la pujada que vindrà els pròxims dies: els termòmetres s'enfilaran més de 5 graus, i dijous i divendres els migdies seran gairebé per deixar la jaqueta a casa a la costa i al Prelitoral. Avui els mapes indiquen que de cara a Nadal les temperatures serien més baixes i més normals per a l'època. Tot i la pujada que ve, doncs, és possible que aquest Nadal no sigui especialment suau. La boira, a més a més, reapareixerà a l'interior.

L'anticicló anirà prenent posicions i es quedarà uns quants dies. Hi ha possibilitats que tanquem l'any sense cap més borrasca que deixi pluja i neu.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats