Societat 21/12/2011

Dimecres poc fred i encara molt ventós

Fins demà al vespre el vent continuarà bufant fort a l'Ebre, a l'Empordà i al Pirineu. Avui la nevada continuarà per sobre dels 2.000 metres

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } El vent, lluny d'afluixar, ha continuat enfortint-se aquesta nit a l'Ebre, a l'Empordà i al Pirineu, amb cops que han superat els 100 km/h en indrets com la Sénia, l'Hospitalet de l'Infant i en punts d'alta muntanya, i que han superat els 70 km/h en ciutats com Valls, Figueres i Tortosa. No pararà ben bé fins demà a última hora, de manera que les pròximes 48 hores continuarà marcant el temps en aquests sectors.

A la resta el més important és la pujada de les temperatures, que tot i ser molt irregular per efecte del vent, ha arribat a ser de fins a 15 graus respecte d'ahir a primera hora, com és el cas, per exemple, de la Seu d'Urgell, on ahir el dia començava amb -4 graus i avui ho ha fet amb 9 de positius. La pujada també ha estat molt marcada a Ponent i a l'Ebre, però en general són de 3 a 5 graus més que a l'inici de setmana.

L'ambient suau s'anirà consolidant aquest migdia, i demà i divendres al centre del dia es podrà sortir sense jaqueta a força comarques de la costa, i fins i tot en algunes d'interiors. De cara al cap de setmana les temperatures es normalitzaran i arribarem a Nadal sense fred, però si més no amb un ambient més normal per l'època.

Avui continuarà nevant a les cotes altes del Pirineu, i per sobre dels 2.000 metres encara hi podran caure fins a 10 centímetres més de neu. Tot fa pensar que l'anticicló entrarà amb força a partir de demà i que es quedarà la resta d'any. El més probable és que ja no torni a ploure fins al 2012.

Demà a dos quarts de 7 del matí es produirà el solstici d'hivern i començarà la nova estació.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre poble, ja amb els dies de Nadal i Sant Esteve.

stats