TECNOLOGIA
Societat 03/03/2011

Marató de robots al Japó

Els ginys duen al dorsal el missatge 'M'agrada Osaka', la ciutat on es fa la cursa. L'objectiu és promocionar el sector

Efe
1 min

TòquioL'empresa japonesa de robòtica Vstone ha engegat la primera "marató" de robots del món, on cinc petits androides recorreran, en tres dies, els 42,2 quilòmetres de rigor. La tasca de Vstone consisteix en el desenvolupament de robots per als sectors d'educació, oci i serveis.

La competició va començar el 24 de febrer en una "pista" col·locada en els passadissos d'un centre empresarial d'Osaka (al centre del Japó) davant la mirada sorpresa d'alguns treballadors, que van veure com els cinc petits robots -el més alt d'ells de 44 centímetres, emprenien la "carrera" a pas lleuger. Un portaveu de Vstone ha detallat a que la marató es perllongarà sense descans fins al diumenge, quan els robots donin les voltes necessàries a la pista per completar aquests més de 42 quilòmetres. En lloc de número, els dorsals d'aquests "atletes" electrònics duen missatges com "We love Osaka" ("Ens agrada Osaka"). Dos d'ells es mouen de forma autònoma seguint línies marcades en el sòl i la resta ho fa per control remot. El 17 de febrer es van dur a terme els entrenaments.

L'esdeveniment compta amb el suport del govern regional d'Osaka, que vol promoure el sector. Està previst que a mitjans de març s'organitzi en aquesta mateixa ciutat una altra cursa de robots, aquesta vegada de 400 metres, ha afegit el portaveu. En la darrera fira Robotech de Tòquio, aquesta companyia va presentar petits androides capaços de ballar, jugar a futbol o atendre a clients en centres comercials.

stats