Societat 06/06/2011

Una empresa mallorquina busca treballadors minusvàlids

Els col·lectius de disminuïts i els experts en recursos humans critiquen els anuncis en què es considera "imprescindible" aquest requisit

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els mallorquins que busquen feina s'han trobat amb alguna sorpresa que els ha inquietat. Diversos anuncis publicats requereixen que el candidat tingui una minusvalidesa reconeguda del 33%. D'aquí que algunes persones que busquen feina hagin denunciat aquest fet. El Diari de Mallorca recull el cas a partir d'Estefani Alfonso, que al seu blog ha denunciat aquesta pràctica. I no és que tingui res en contra dels minusvàlids, ans al contrari. El mateix col·lectiu de disminuïts de Mallorca, a través de l'associació Amadip-Esmet, ha considerat aquest fet com una “falta de sensibilitat”. Aquesta entitat denuncia que les empreses que fan aquestes pretensions, en realitat, només volen aconseguir les bonificacions de la Seguretat Social. “La llei obliga les empreses a tenir una persona discapacitada per cada 50”, argumenten. Creuen que “en igualtat de condicions s'ha d'escollir al treballador més qualificat”.

L'anunci ha estat publicat pel Ministeri de Treball, que publicita aquest requisit fins a tres vegades. Tot i això, alguns experts consultats pel Diari de Mallorca creuen que aquest fet “frega la il·legalitat, com seria il·legal que només es demanin homes o dones”.

stats