Societat 28/06/2011

Els empresaris interrogats sobre el suposat finançament irregular de CiU diuen que cobraven per feines fetes

Els directius han negat que el pagament per aquests encàrrecs es destinessin a la federació nacionalista

Agències
2 min

BarcelonaEls responsables de les empreses de New Letter, Letter Grafic, Hispart i Altraforma han reconegut davant el jutge Josep Maria Pijuan, que instrueix el cas Palau, haver treballat tant per la institució musical dirigida per Fèlix Millet i Jordi Montull com per Convergència Democràtica de Catalunya. Però han assegurat també que els diners que van rebre del Palau van ser el pagament de feines realitzades que en cap cas van anar a parar a la federació nacionalista. Les declaracions han durat més de sis hores i s'emmarquen dins la causa separada oberta per investigar el presumpte finançament irregular de Convergència a través de Ferrovial.

El jutje Josep Maria Pijuan, el tercer jutge que instrueix la causa judicial oberta contra Fèlix Millet i Jordi Montull pel presumpte espoli del Palau de la Música, ha interrogat aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia, durant gairebé sis hores, a quatre empresaris que van treballar simultàniament per Convergència i Unió i per al Palau de la Música.

Els empresaris han reconegut que efectivament havien realitzat feines tant per la federació nacionalista com per al Palau de la Música, però en cap cas han acceptat que els diners que rebien provinents de la Institució Musical fossin desviades a tresoreries propietat del partit polític. Els diners que van rebre del Palau, asseguren, van ser per pagar feines que van realitzar per al Palau.

Pedro Luis Rodríguez, de l'empresa New Letter, i Vicente Muñoz, de l'empresa Letter Grafic, han explicat que van treballar conjuntament per al Palau, però les negociacions entre la seva empresa i el Palau va conduir-les sempre el comercial Salvador Ollé. Van cobrar quasi 900.000 euros i la tasca encomanada va ser la de realitzar un "encreuament de fitxers".

Miguel Giménez Salinas, accionista majoritari d'Altraforma, ha declarat haver rebut l'encàrrec de tres feines entre els anys 2006 i 2007 per al Palau de la Música. Sempre van ser remodelacions a les sales d'actes per atraure espònsors. Va cobrar tres factures per un import de 60.000 cadascuna, 180.000 euros en total.

Juan Manuel Parra, de l'empresa Hispart, només ha contestat les preguntes formulades pel fiscal i el jutge. S'ha negat a respondre cap qüestió llançada per la resta de les parts implicades en la causa. Parra ha assegurat que sempre que va llogar material audiovisual al Palau de la Música va registrar-ho en albarans de sortida i d'entrada. Un cop cobrava el lloguer, destruïa els albarans. Aquesta documentació seria ara de gran ajuda per l'empresari a l'hora de poder demostrar que els ingressos provinents del Palau van arribar per pagar el material cedit.

stats