SOCIETAT
Societat 05/04/2012

Un dels quatre empresonats pels aldarulls del 29-M paga la fiança i surt de la presó

El jove ha quedat en llibertat provisional. Haurà de comparèixer al jutjat cada dues setmanes

Efe
2 min

BarcelonaUn dels quatre manifestants empresonats pels incidents de la vaga general de dijous passat ha abandonat la presó, després d'haver pagat la fiança de 4.000 euros que li va imposar el jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona. Segons han informat fonts judicials, el jove, un mariner d'origen txec sense família a Catalunya, ha quedat en llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer al jutjat cada quinze dies, mentre s'instrueix la causa oberta per la seva presumpta participació en els incidents de la jornada de vaga.

El detingut era a la presó Can Brians de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) des de dissabte passat, quan el titular del jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona va decretar el seu ingrés a la presó defugible amb fiança de 4.000 euros. Des d'aleshores, l'entorn del detingut s'ha mobilitzat fins a aconseguir reunir els 4.000 euros necessaris per a la fiança, una recaptació en la qual ha resultat clau l'aportació d'una entitat solidària d'ajuda als mariners del port de Barcelona.

Després de l'excarceració d'aquest jove, són tres les persones que segueixen en presó incondicional arran de la seva detenció per suposada relació amb els incidents ocorreguts durant la jornada de vaga general del passat 29 de març. Dos dels tres empresonats són estudiants de la Universitat de Barcelona que van ser detinguts el matí de la jornada de vaga quan formaven part d'un piquet que intentava tallar el trànsit a l'avinguda Diagonal de Barcelona col·locant contenidors travessats a la calçada.

El tercer dels detinguts que estan en presó preventiva està acusat de desordres públics per col·locar contenidors travessats per tallar el carrer Aragó de Barcelona, també el matí de la jornada de vaga. En els dos casos, la titular del jutjat d'instrucció número 18 de Barcelona, Carmen García, va decretar el seu ingrés a la presó incondicional per evitar que tornessin a actuar en les pròximes mobilitzacions previstes a Barcelona amb motiu del Dia del Treball i la reunió de presidents de bancs centrals europeus, així com pel partit Barça-Espanyol. Les defenses dels tres joves empresonats han presentat recursos per exigir la seva posada en llibertat.

stats