SOCIETAT
Societat 27/09/2011

Les entitats socials denuncien que el Govern no els pagarà els serveis prestats de setembre i octubre

La Taula del Tercer Sector, que representa unes 4.000 entitats socials, denuncia que la situació pot conduir a la fallida moltes associacions. També considera "impresentable" que la Generalitat els traslladi "els seus problemes de tresoreria"

Ara
1 min

BarcelonaLes entitats socials alerten que les retallades en polítiques socials ofeguen el sector. La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha denunciat aquest dimarts que el Govern no farà efectius els pagaments de setembre i octubre a les associacions prestadores de serveis socials, ja sigui en el terreny de la discapacitat, les drogodependències, la salut mental o l'atenció a la gent gran. El geriàtrics en resultaran damnificats. El departament de Benestar Social i Família, a través de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), ho va comunicar dilluns a les entitats, sense precisar quan es podrien pagar els serveis d'aquests dos mesos. En un comunicat, el Tercer Sector Social ha exposat que "troba impresentable que la Generalitat traslladi els seus problemes de tresoreria a les entitats".

El sector adverteix del perill de fallida per a moltes associacions. La mesura afectarà, segons les entitats socials, tots els sectors i entitats proveïdores de l'ICASS que gestionen places concertades de residències. En el cas de les places col·laboradores, les entitats percebran el pagament del 65% cost dels serveis de setembre i octubre. La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras, ha demanat per carta al conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, la creació urgent d'una taula de negociació per buscar una solució consensuada.

stats