Societat 13/11/2011

Un entrenador americà dóna als seus alumnes una enquesta homòfoba

El formulari contenia opcions com "sóc 'marica'" o "tinc hormones de nena" i anava dirigit als alumnes que reportaven una agressió dels seus companys

Ara
1 min

BarcelonaL'entrenador de futbol d'un institut de Wyoming, als EUA, ha hagut de presentar la dimissió després que se sabés que havia lliurat als seus alumnes una enquesta amb contingut homòfob i llenguatge barroer, segons The Huffington PostThe Huffington Post. El formulari, destinat a aquells alumnes que patien una ofensa dels seus companys de classe, contenia preguntes com "qui és l'home autèntic que ha ferit els teus petits sentiments?" i opcions homòfobes com "tinc hormones de nena" o "sóc marica".

El consell escolar ha acceptat la dimissió de l'entrenador, Pat Lynch, però l'han mantingut com a conseller sota supervisió administrativa. Havia entrenat l'equip durant 14 anys.

Malgrat les pressions de la comunitat perquè l'escola acabés amb qualsevol tipus de relació contractual amb Lynch, els responsables del centre han declarat que treballaran "per reconstruir la reputació de Lynch".

L'entrenador s'ha disculpat al consell escolar de l'escola amb una carta en què deia que lamenta la seva "mala decisió". Els pares dels alumnes, però, no en tenen prou. Wayne Jensen, que té un fill a l'equip, li ha recriminat que s'hagi disculpat davant del consell, però no dels alumnes.

stats