Societat 17/03/2011

El govern espanyol recomana allunyar-se a 120 km de la central de Fukushima

La comissió de seguiment de la situació al Japó també noliejarà avions per treure els ciutadans que vulguin marxar del país

1 min

El govern espanyol ha recomanat avui als ciutadans que resideixen al Japó que s'allunyin fins als 120 quilòmetres de distància de la central nuclear de Fukushima. La delegació diplomàtica al Japó s'ha incrementat amb dos funcionaris d'emergència que tenen l'objectiu de facilitar la sortida dels ciutadans que vulguin marxar, tot i que el govern espanyol adverteix de la dificultat per comunicar-se i alerta que tindran prioritat els residents a les zones més afectades. Tot i que les autoritats nipones han decretat una àrea d'evacuació de només 30 quilòmetres, la comissió de seguiment de la situació, que s'ha reunit avui per segona vegada a la Moncloa, demana que els ciutadans es dirigeixin a altres zones del país. L'àrea d'evacuació decretada pels EUA i el Canadà, en canvi, s'ha establert als 80 quilòmetres.



El comunicat del govern espanyol també explica que s'ha pres un acord per posar places d'avió a disposició dels espanyols residents al Japó que vulguin abandonar el país i que no hagin pogut adquirir un bitllet ordinari en un vol comercial. La ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, de visita al Líban, ha insistit que l'ambaixada espanyola a Tòquio posarà “tots els mitjans necessaris” a disposició dels ciutadans que vulguin abandonar el país nipó. La ministra ha explicat, però, que encara no hi ha cap pla d'evacuació en marxa.

stats