Societat 08/03/2012

El govern espanyol "acata" la sentència del TSJC, a l'espera de conèixer-ne els detalls

El ministre Wert afirma que el Tribunal Constitucional ja "consagrava" la immersió

Acn
2 min

MadridEl ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha afirmat aquest dijous que el seu govern "acata, com no pot ser d'altra manera", la sentència del TSJC sobre la immersió lingüística, tot i que espera conèixer-ne els detalls per valorar-la en profunditat. "Qualsevol persona respectuosa amb l'estat de dret, davant una sentència, el primer que ha de fer és acatar-la, i el segon llegir-la", ha dit responent a les preguntes dels periodistes. Prèviament, Wert havia destacat que aquest era un cas "més aviat de caràcter instrumental" perquè el TC ja "consagra" que la immersió lingüística és "conforme a la Constitució", i només calia definir l'encaix amb "el dret a rebre l'educació en castellà".

L'executiu espanyol espera disposar del text del TSJC que avala la immersió, però que també estableix que la Generalitat haurà d'escolaritzar en castellà els fills de les famílies que ho havien demanat. Des de la comissió de cultura del Senat, i en resposta a les preguntes del senador del PSC Carles Martí, Wert ja havia avançat minuts abans que es donés a conèixer la interlocutòria que "agradi més o menys" l'executiu espanyol acataria el veredicte.

El ministre ha volgut treure ferro a la qüestió i ha assegurat que aquesta és una sentència "més aviat de caràcter instrumental" en què els jutges decidien si el sistema que la Generalitat "proposa" com a resposta a les famílies que vulguin l'escolarització dels seus fills en castellà com a llengua vehicular compleix tant les sentències del Tribunal Suprem sobre aquesta matèria com la sentència paraigua del Tribunal Constitucional (TC).

En tot cas, Wert ha recordat que la sentència del TC "consagra" que la immersió lingüística és "conforme a la Constitució" però "defineix l'àmbit en què aquesta immersió no xoca amb el dret a rebre l'educació en castellà com a llengua vehicular".

El senador socialista i primer secretari de la federació de Barcelona del PSC, Carles Martí, ha celebrat que Wert hagi admès que la sentència del TC no qüestiona la legalitat de la immersió lingüística, un fet, ha dit, que sembla que no comparteixen alguns dels seus companys del PP.

stats