Societat 28/02/2012

Un estudi assegura que el comportament "poc ètic" és més comú entre les persones de classe alta

Investigadors conclouen que les persones amb rendes més altes tendeixen a saltar-se més les normes, mentir més i fer més trampes que la mitjana

Ara
1 min

BarcelonaUn estudi sobre el comportament segons les classes socials apunta que les persones de classe social alta es comporten "pitjor" que la resta i tenen més tendència a mentir, fer trampes, agafar coses que no són per a ells, tallar altres cotxes a la carretera, no aturar-se als passos de vianants, entre d'altres mostres de comportament "poc ètic", tal com recull el diari 'The Guardian'.

Els psicòlegs de la Universitat de Califòrnia han arribat a aquesta conclusió després d'observar el comportament dels individus en el seu entorn i de sotmetre'ls a proves en el laboratori. Han publicat els resultats a la revista americana 'Proceedings of the National Academy of Sciences'.

Altres estudis previs apuntaven que les persones de classe alta són pitjors comprenent les emocions de la resta i menys altruistes que les de classes més baixes.

Una de les dades que mostra l'estudi és que els conductors de cotxes més luxosos són els que en més ocasions –un 45%– se salten els passos de vianants quan algú vol creuar, seguits dels conductors de cotxes de gamma mitjana. En canvi, els que condueixen vehicles més vells són els que més s'aturen.

stats