Tecnologia
Societat 03/10/2011

Un estudiant de postgrau nord-americà crea una catifa voladora de plàstic

Mesura 10 centímetres i es mou a una velocitat d'un centímetre per segon gràcies a les ones d'un corrent elèctric

Ara
1 min

BarcelonaNoah Jafferis, un estudiant de postgrau de la Universitat de Princeton (Estats Units), ha creat una catifa voladora de plàstic, que mesura 10 centímetres i levita gràcies a les ones d'un corrent elèctric. Segons informa la BBC, l'artefacte es mou a una velocitat d'un centímetre per segon, però el seu creador confia en ampliar-ho fins a un metre per segon amb les millores que té previst incloure-hi. La revista Applied Physics Letters publica un article de Jafferis en el qual l'inventor explica que la catifa es mou endavant i endarrere, amunt i avall gràcies a les ones d'un corrent elèctric que incideix en el material omplint d'aire una recipients minúsculs.

Jafferis explica a la BBC que la font d'inspiració va ser un article matemàtic que va llegir abans de començar els estudis de postgrau a la universitat nord-americana. Després d'abandonar el projecte en el qual estava treballant, va dedicar dos anys d'investigacions per aconseguir que la catifa aixequés el vol sense doblegar-se ni caure.

En el document on es descriu l'artefacte, Jafferis i els coautors del projecte són curosos a l'hora de citar la paraula “volar” entre cometes, i reconeixen que l'invent té més similituds amb un aerolliscador que amb un avió.

Jafferis toca de peus a terra i reconeix que, de moment, no es pot pensar en el seu invent com un possible vehicle flotant del futur, ja que, amb els materials existents, la catifa hauria de mesurar uns 50 metres per tenir la força suficient per traslladar una persona.

stats