Societat 03/03/2012

Els estudiants abandonen el claustre de la UB i compleixen la promesa feta al rectorat

Els alumnes tancats al rectorat de la universitat han posat sobre la taula algunes dates de mobilització. Proposen secundar la vaga general del 29-M, si la ratifiquen els sindicats, tot i que són les assemblees de facultat qui ha de ratificar les propostes

Albert Balanzà/acn
2 min
Els estudiants, fins ara tancats, sortint per la porta central del rectorat de la Universitat de Barcelona / A.B.

BarcelonaTal com estava previst, el centenar d'estudiants que ocupaven des de dimecres el rectorat de la Universitat de Barcelona han abandonat l'espai poc abans de les vuit del vespre d'aquest dissabte. S'havien compromès a fer-ho amb el rectorat a canvi que els dirigents de la universitat retiressin la petició de desallotjament que havien fet als Mossos d'Esquadra. A la sortida, els estudiants han explicat que tenien intenció d'anar fins a la plaça de Catalunya a través del carrer Pelai per sumar-se a l'assemblea del 15-M que cada mes se celebra allà. A la plaça s'ha celebrat una assemblea per decidir noves mobilitzacions en contra de les retallades a l'ensenyament públic. A dins del rectorat, els estudiants també n'han fet.

Tot i que encara no hi ha res decidit perquè són les assemblees de cada facultat qui ho ha de ratificar, s'han posat sobre la taula diverses dates. Una de les propostes que més força té és secundar la vaga general que podrien tirar endavant els sindicats de cara al 29 de març –els sindicats confirmaran la possible convocatòria de vaga el 9 març. La cinquantena d'estudiants de la UB han proposat "anar més enllà", i per això proposaven que la jornada reivindicativa s'allargui més dies. Una proposta és començar "la lluita" el dia 27, de manera que coincideixi amb la Comissió de Governança. També han proposat el dia 15 de març –el dia que es podria tramitar la llei d'acompanyament dels pressupostos al Parlament– i el dia 22 de març. I fins i tot han plantejar impulsar una vaga indefinida a partir de l'abril.

Ara per ara no hi ha cap garantia que alguna d'aquestes opcions tiri finalment endavant perquè les assemblees de facultat ho han de ratificar.

En qualsevol cas, l'assemblea d'aquest dissabte ha deixat clar que no vol que la mobilització "es refredi" i per això també proposa que cada facultat impulsi xerrades i un referèndum després de Setmana Santa.

stats