Universitats
Societat 08/10/2011

Vaga general universitària, el 17 de novembre

Estudiants i professors aproven en assemblea la convocatòria d'aturada per a tres dies abans de les eleccions generals

Sònia Sánchez
2 min
Un grup de manifestants, tallant divendres l'avinguda Diagonal de Barcelona

BarcelonaL'assemblea convocada avui per la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) ha aprovat avui convocar una vaga general de totes les universitats públiques catalanes pel proper 17 de novembre, Dia Internacional de l'Estudiant.

Centenars de persones, entre estudiants, professors, personal administratiu i representants sindicals, han participat avui en aquesta assemblea, que ha fixat el calendari de mobilitzacions de la comunitat universitària catalana en protesta per les retallades en el finançament públic.

La portaveu de la PUDUP Marta Venceslao ha explicat que la convocatòria de vaga general universitària "no és un fi en si mateixa sinó com a part d'un escenari global de mobilitzacions que durarà tot el curs universitari" que just acaba d'arrencar.

Abans de la vaga, però, la primera jornada del calendari de protestes aprovat avui serà el 15 d'octubre, quan "la comunitat universitària i la de secundària participaran en bloc unitari dins de la de la manifestació convocada pel moviment del 15-M", ha explicat Venceslao.

L'assemblea, que s'ha desenvolupat a l'estil dels 'indignats' al mig de la plaça Universitat de Barcelona, ha votat i aprovat de forma unànime aquest calendari de mobilitzacions, que inclou també la ocupació de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (UB), al Raval, el cap de setmana sencer del 14 al 16 d'octubre, coincidint amb la manifestació.

Estudiants i professors havien debatut també en assemblea, durant el matí, el model d'universitat actual i els efectes de les retallades a la universitat pública. El representant d'UGT a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre de la PUDUP, Lluís Perarnau, ha assegurat que en total hi ha uns 3.000 llocs de treball en perill a totes les universitats catalanes, principalment de personal d'administració i serveis (PAS) i de professors associats o interins.

stats