Societat 02/06/2011

Una cimera de consellers de Salut fixarà què ha de cobrar Catalunya per atendre pacients d'altres autonomies

El titular de Salut ha pactat amb la ministra del ram, Leire Pajín, que es convocarà la reunió en les pròximes setmanes. Boi Ruiz creu que la sanitat catalana hauria de recuperar uns 150 milions cada any per aquests serveis

Miquel Codolar
1 min

MadridUna reunió extraordinària de consellers de Salut de l'Estat espanyol estudiarà quines compensacions ha de rebre Catalunya per atendre pacients de les altres autonomies. Ho ha anunciat el conseller del ram de la Generalitat, Boi Ruiz, que aquest dijous s'ha reunit amb la ministra, Leire Pajín. Segons Ruiz, s'ha acordat que la trobada es convocarà quan s'hagin constituït els governs autonòmics a les comunitats que van fer eleccions el 22-M.

Boi Ruiz ja ha avançat que, segons els seus càlculs, Catalunya hauria de cobrar uns 150 milions d'euros anuals per aquest concepte. El conseller confia que la reunió servirà per establir "mecanismes" perquè Catalunya cobri els diners que corresponen i que "almenys es tingui un reconeixement" per la feina. Pel que fa a Aragó, una de les autonomies més beneficiades pel sistema sanitari català, Ruiz ha explicat que fa dos mesos ja van tenir una reunió sobre el tema.

Pel que fa a les protestes d'una part dels sanitaris que veuen amb "inquietud" que els puguin retallar els sous o suprimir els llocs de treball, el conseller ha assegurat que el Govern "ha aconseguit que l'impacte sigui mínim pel que fa al personal sanitari". També ha demanat a la patronal i els sindicats catalans que treballin amb responsabilitat per arribar a acords. Segons Ruiz, en la reunió amb Pajín aquest tema no s'ha tractat perquè perquè la ministra té en compte que és de competència exclusiva del Govern català.

stats