SOCIETAT
Societat 06/07/2011

L'Eurocambra no admet l'esmena catalana i obrirà la porta al govern espanyol a imposar l'etiquetatge en castellà

Tremosa, Junqueras i Romeva asseguren que cada vegada més catalans "tenen incentius racionals creixents per demanar un Estat propi"

Acn
1 min

EstrasburgEl Parlament Europeu finalment ha rebutjat votar l'esmena en defensa de l'etiquetatge en català, obrint així la porta al govern espanyol a imposar que tots els productes hagin d'estar etiquetats com a mínim en castellà. Els eurodiputats Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) han explicat en un comunicat conjunt que l'esmena no es podrà votar perquè "cada cop que s'ha discutit al Comitè de Medi Ambient del Parlament Europeu, els grups popular i socialista s'hi han oposat". Si no hi ha sorpreses d'última hora, el reglament que permetrà als estats obligar a etiquetar almenys en una llengua oficial europea s'aprovarà sense problemes.

Tremosa, Junqueras i Romeva asseguren en el comunicat que "aquesta situació, juntament amb la recent negativa del govern espanyol a donar suport a la plena oficialitat del català a Europa fan que cada dia més i més catalans tinguin incentius racionals creixents a demanar un Estat propi". Pels eurodiputats catalans, Catalunya necessita la independència "atesa la inflexibilitat amb que els estats membres tracten les realitats nacionals europees que no disposen d'un estat".

stats