Societat 16/10/2011

Una família desnonada passa la nit al bloc ocupat pels 'indignats'

El propietari d'aquesta finca del carrer Almagro de Barcelona ja ha denunciat l'ocupació

Ara
1 min
Un grup de manifestants del 15-O ocupa un bloc d'habitatges de Nou Barris

BarcelonaUna família que havia estat desnonada del seu habitatge per impagament de la hipoteca ha passat la nit al bloc del carrer Almagro de Barcelona ocupat ahir mateix per un grup d'indignats en acabar la manifestació a la capital catalana. Concretament, la marxa de protesta per un habitatge digne és la que es va dirigir fins a Nou Barris per realitzar aquesta acció, mentre que la de sanitat va anar cap a l'Hospital del Mar i la d'educació al campus del Raval de la Universitat de Barcelona.

L'habitatge ocupat està situat en un edifici d'obra nova del barri de Verdum. Al costat d'aquesta família han passat la nit a l'edifici unes 40 persones. El propietari del bloc de pisos ja ha presentat una denúncia pels fets al jutjat. Es tracta d'una construcció nova, on encara no hi viu ningú i propietari d'un particular, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament de Barcelona. Segons els ocupants, l'edifici fa set anys que està buit i està pendent de passar a mans d'un banc. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat aquest diumenge al matí des de l'Aplec de Sardanes del Parc de la Guineueta que aquesta ocupació és "il·legal", tot i que ha admès que l'Administració "ha d'actuar" i "estar atenta" quan es produeixen casos com aquests.

Amb aquesta ocupació, els indignats volen cridar l'atenció sobre la injustícia que, segons el seu parer, representa que a Barcelona hi hagi habitatges buits mentre desenes de famílies són expulsades de les seves llars per no poder fer front al pagament de les hipoteques com a conseqüència de la crisi econòmica.

stats