Societat 28/09/2011

Les famílies gasten 400 euros menys per omplir el cistell de la compra

La crisi ha fet reduir la despesa que fan les famílies en productes bàsics d'alimentació, neteja i higiene. Catalunya és un dels territoris de l'Estat on fer la compra surt més car

Efe
1 min

BarcelonaOmplir el cistell de la compra és una mica més econòmic que l'any passat. La crisi ha fet reduir la despesa familiar fins a 400 euros anuals, en funció de la zona, segons ha comunicat avui l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). Tot i això, les principals cadenes de supermercats han apujat els preus dels productes respecte a l'any passat, trencant una tendència a la baixa que havia començat el 2009.

L'OCU ha realitzat un estudi a nivell estatal i una de les principals conclusions és que Catalunya segueix sent un dels territoris més cars de tot l'Estat juntament amb el País Basc, Canàries, Navarra i Cantàbria.

La despesa mitjana, segons aquesta organització, per omplir la cistella de la compra –amb productes de marca i també frescos– serà enguany de 6.804,31 euros, mentre que l'any passat va ser de 7.225 euros. Pel que fa a una cistella considerada econòmica –amb moltes marques blanques–, el preu anual arribarà enguany als 4.807,98 euros.

stats