Societat 13/08/2012

Els pares rebutgen "fer d'espies" per investigar fraus en les preinscripcions escolars

La FAPAC lamenta que la conselleria d'Ensenyament "no actuï" per evitat falsos empadronaments i delegui la responsabilitat a les famílies

Ara
2 min
La tria d'escola:   El gran dilema 10 consells per triar l'escola del teu fill

BarcelonaEls pares rebutgen el protocol que vol impulsar la conselleria d'Ensenyament per evitar el frau en les preinscripcions escolars. L'administració permetrà que les famílies puguin demanar als centres les dades d'altres famílies per investigar fraus en les preinscripcions escolars. Concretament, podran accedir a nom, cognom i domicili d'una família concreta o de totes les famílies del centre per tal de comprovar que viuen realment al domicili indicat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Àlex Castillo, president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), ha admès que hi ha frau però ha dit que qui ho ha de controlar és el Govern mateix. "L'administració no actua i ho ha de fer", ha dit. La FAPAC demana que se sancioni aquells pares que menteixen sobre el padró i "cometen una sanció administrativa greu". "Estem jugant a fer d'espies i generarà una mala maror impressionant". "Amb la mesura, tots som sospitosos i tots ens veurem en l'obligació d'investigar", ha remarcat. "La mesura crearà una malfiança entre els pares", ha conclòs.

La directora general d'Atenció de la Família i a la Comunitat Educativa, Meritxell Ruiz, defensa que nom, cognom i domicili no són dades "íntimes".

La crisi i les retallades

Els pares també estan preocupats per la crisi econòmica i per les retallades. "Serà un curs difícil perquè cada vegada hi ha menys recursos", ha dit Àlex Castillo en l'entrevista a Catalunya Ràdio. "L'aplicació de les mesures d'estalvi ataca la despesa educativa". "L'educació sempre es veu com una despesa, no es veu com una inversió", ha afegit. La FAPAC critica les retallades però també com s'han convocat les mobilitzacions previstes per a l'inici de curs. Castillo ha dit que no li ha agradat el procés, "que s'ha fet des de les xarxes socials i sense cap reunió prèvia per consultar-nos".

stats