SANITAT
Societat 27/06/2012

València assegura que no hi ha risc de mancança de medicaments als hospitals, com alerten els farmacèutics

La Generalitat Valenciana ha remarcat que tots els pacients tindran accés als medicaments que necessitin i que no hi haurà desproveïment de fàrmacs ni a les farmàcies ni als hospitals

Acn
2 min

BarcelonaLa Generalitat Valenciana ha assegurat a través d'un comunicat que no hi ha risc de mancança de medicaments als hospitals. Així ho ha assegurat el govern valencià en resposta a una nota de premsa enviada pel consell valencià de col·legis de farmacèutics després de la reunió que han tingut amb les associacions empresarials farmacèutiques valencianes. El text alertava sobre un problema real d'abastament durant els mesos d'estiu a causa dels impagaments. La Generalitat Valenciana ha remarcat que tots els pacients tindran accés als medicaments que necessitin i que no hi haurà desproveïment de fàrmacs ni a les farmàcies ni als hospitals valencians. El govern valencià ha insistit que des de la direcció general de farmàcia i productes sanitaris "es descarta qualsevol situació de desproveïment", i ha afegit que en cap moment s'ha notificat a la conselleria de Sanitat per part de les oficines de farmàcia una falta de medicaments.

El comunicat subratlla que els hospitals valencians disposen dels fàrmacs necessaris perquè es cobreixin les necessitats dels pacients i que mantenen l'activitat assistencial amb normalitat a unes 42.200 persones diàries.

El consell valencià de col·legis de farmacèutics es va reunir aquest dimarts amb les associacions empresarials farmacèutiques (CONFAR) i les empreses distribuïdores de medicaments de la Comunitat Valenciana i el director general de FEDIFAR (Federació d'Empreses Distribuïdores de Fàrmacs) per analitzar la situació de l'endarreriment en el pagament de les factures de medicaments.

A la reunió, els magatzems de distribució van reconèixer la seva preocupació per aquest escenari i van posar en comú la incertesa "que podria ocasionar un problema real d'abastament que redundaria en la impossibilitat de la dispensació normal de medicaments, agreujat pels mesos d'estiu", ja que "el País Valencià acull gran part del turisme estatal i internacional".

Les parts reunides van acordar convocar assemblees urgents i extraordinàries de col·legiats per al proper dimarts 3 de juliol, amb l'únic punt d'analitzar la situació de pagaments de les factures de medicaments que afecta les factures de febrer, març, abril i maig. El sector farmacèutic també va recordar que el govern valencià encara no ha presentat cap calendari de pagaments i va lamentar "els problemes que pot general aquesta situació als usuaris".

stats